Posted on

Материалът има значение

Днес ви представяме абажурите ни от метал и цимент. Те се открояват с изискан и модерен дизайн. 100% произведени в Италия, в цех в Тоскана, който винаги е бил посветен на този занаят, а именно производсвото на абажури.


Циментовите абажури Cube и Prism се характеризират с широки и правилни форми, способни  да дадат силна индивидуалност и перфектна завършеност на големи и светли среди, като тавански помещения и всекидневни с минималистичен или индустриален стил.
Благодарение на спецификата на производствения процес и характера на материала всеки бетонен абажур е с повърхност, различна от всички останали, което го уникален артикул! Неутралният тон и грапавата повърхност са идеални за създаване на завладяващи контрасти с цветни кабели от Light lab.
Абажурите тип „Клетка“ се превърнаха в истинска модна тенденция. Притежават много лека структура и чисти геометрични линии. С отворената си форма и щедрите си размери те придават голяма яркост на околната среда и са идеални за използване над маса в кухнята или хола.
Следващият модел в нашата селекция е триъгълникът Apex. Изработен от метал, с метална фасунга, напълно открита за максимална яркост на светлината. При него отново присъства изчистената геометрия и много лека, почти двуизмерна структура.
Накрая остана да представим абажур Broadway. Страхотна дизайнерска класика! Eмайлираната метална лампа остава задължителна в домашния декор повече от петдесет години. Моделът Бродуей, с изрязаната си форма, напомня на лампите, използвани в света на театъра и киното, позволявайки на всеки да пресъздаде съвършен индустриален стил в собствената си среда. Косата линия на отвора, големият диаметър и белият емайл от вътрешната страна на този абажур разсейват приятно светлината, създавайки неповторима атмосфера.

Posted on

Кабели с текстилна оплетка

Нашите текстилни кабели са идеални за изработката на проекти за осветление с модерен и елегантен вид.


Те са чудесен избор за създаване на дизайнерски лампи, за подновяване на абажур или за придаване на цвят и настроение във вашия дом или в офиса ви. Изложени на показ, тези кабели веднага се превръщат в главен акцент в един интериор. С подходящите аксесоари, може да изчертаете криви или прави вертикални или хоризонтални линии или да окачите гирлянди. Предлагат се с няколко вида текстилна оплетка: синтетична, памук, лен и юта.
Как да изберем вида покритие: синтетична оплетка, памук или лен?
Много клиенти ни питат: каква е разликата между тях? Отговорът зависи изцяло от типа ефект, който искате да постигнете.
Памукът и ленът имат матов, земен и естествен ефект. Често се използват за постигане на винтидж атмосфера. Комбинират се с елементи като месинг, мед, желязо или порцелан. Вместо това оплетката от синтетично влакно засилва блясъка на цвета. Добре се съчетава с цветен метал, с хром, керамика или сатен.
Изберете вашия стил!

Posted on

Колекция НЛО – Неконвенционален летящ обект

Колекцията НЛО е родена със сътрудничеството на най-обещаващите имена на италианската илюстрация по време на FuoriSalone и Milan Design Week 2018.


Абажурът НЛО представлява двустранен диск от топола, с диаметър 33 см., украсен с авторски илюстрации.
Закачете го където искате: подходящ е за четене, за трапезарията или за приятен разговор под произведение на изкуството, каквото е този абажур. За да смените лицето му, просто завъртете диска, и двете страни са с различна илюстрация!
Освен като висяща лампа, дискът може да се монтира на стена или таван. Отличава с голям декоративен потенциал. Светлината е мека, без да заслепява наблюдателя и не пречи на визуалното възприемане на илюстрацията.

Posted on

Колекция Materia

Керамичните абажури от колекцията Materia ще внесат средиземноморски щрих във вашия дом, благодарение на формите и цветовете си.


Ръчно изработени в Италия, абажурите могат да бъдат завършени с различен външен вид: от лъскавото черно, което придава лекота и прави този абажур идеален за окачване във всяка среда, през ефект „ръжда“ , идеален за среда в индустриален стил, до естествени цветове като „корал“ и „теракота“, които ще ви отнесат в една своеобразна етно атмосфера.
Вътрешността на абажура е в емайлиран бял цвят, така че да усилва и разпространява светлината на крушката.
Ръчната изработка на тези керамични абажури означава, че всеки елемент може да има малки разлики в оцветяването, което го прави уникален!
Допълнете вашето решение за осветление с аксесоари, компоненти и текстилни кабели от Light lab.